Rust(ig) dagje
3 augustus 2024 - Port Vila, Vanuatu
We worden wakker met regen. Dat was ook de verwachting, dus geen verrassing. Volgens de voorspelling kan het de hele dag blijven regenen. We hebben al eergisteren besloten er een rustig dagje van te maken. Er is een museum dat we kunnen bekijken en we willen nog wat (toeristisch) shoppen. Daar leent deze dag zich dus prima voor.
We rijden met ons ijzeren ros na het ontbijt naar het museum, ook al ligt dat op slechts 1,5 km van ons hotel. Geen zin om al te nat te worden. Het Vanuatu National Museum is niet groot; met een uurtje heb je het wel gezien. René is toch nog niet helemaal fit en heeft last van erge vermoeidheid, iets van hem 10 jaar geleden ook overkwam, één dag na de allergische reactie. In een rustig tempo zakken we af naar de "winkelstraat" van Port Vila. We willen allebei een kledingstuk in de nationale kleuren van Vanuatu. We zien die erg veel op straat en zijn erg fleurig en vrolijk. Na enig zoekwerk (winkeltje in, winkeltje uit) slagen we allebei en gaan we tevreden lunchen aan de waterkant.
De rest van de dag doen we eigenlijk niet veel. René gaat een uurtje slapen en Astrid loopt nog een rondje. Kort verslag dus, morgen verwachten we meer actie!
Corrie stroobach:3 augustus 2024Een dagje rustig aan doen kan echt geen kwaad ..Jij hoort inmiddels ook bij de middelbare klasse .😄🙋🏼♀️
Willeke:4 augustus 2024Heerlijk toch een dagje relaxen doen jullie goed!