Kings Park
21 juli 2025 - Perth, Australië
We gaan weer aan de wandel vandaag. Dit keer maken we een "dagtocht" door Kings Park, een stadspark met botanische tuinen ter grootte van maar liefst 800 voetbalvelden.
We doen weer rustig aan vanochtend en nemen om 9 uur de lift vanaf de 8e etage. De zon schijnt volop, maar het is slechts 7 graden. Ondanks die temperatuur zien we best veel mensen in korte broek en/of een t-shirt. Via wat bezienswaardigheden (uitleg bij de foto's) lopen we naar een van de ingangen van het park, maar die is gesloten wegens "risk assessment" na zware regenval. In plaats daarvan moeten we via Jacobs Ladder 242 treden klimmen. Dat hakt er even in zo in de vroege morgen...
Kings Park biedt panoramische uitzichten op Perth (het ligt grotendeels op een heuveltje), en is een mix van met gras begroeide parken, botanische tuinen en natuurlijke bushland. De straatjes zijn omzoomd met individuele plaquettes die door familieleden zijn opgedragen aan West-Australische militairen die zijn omgekomen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Er zijn ook een paar restaurantjes, zodat we de energiemeter ook af en toe kunnen bijvullen. Het is een erg mooi park waarin ook een aantal herinneringsmonumenten staan, kinderspeelplaatsen en kunstuitingen. De fauna bestaat uit vele soorten gevogelte. Ook vandaag houden we het niet droog, maar vergeleken met gisteren stelt het niet veel voor.
Ee grootste uitdaging vandaag komt als we het park verlaten en onze huurauto moeten ophalen. We zijn eigenlijk veel te vroeg, maar worden wel meteen geholpen. Dat scheelt weer wat tijd. Als de auto voorgereden wordt schrikt Astrid van het formaat: het is een Ford Pick-up truck van forse omvang. We dopen hem meteen "The Beast"; je stapt hier niet in, je klimt naar boven... 😎 We nemen even goed de tijd om een filmpje van de auto te maken (om eventuele schades vast te leggen, alle bedieningshendels en -knoppen te localiseren en de navigatie in te stellen, en dan zijn we klaar voor de lange rit van 3 km naar een parkeerplaats vlak bij ons onderkomen. Aan de linkerkant van de weg, en met hendels die "verkeerd" zitten. Dat gaat zoals we vaker meegemaakt hebben niet meteen helemaal goed: de ruitenwissers doen weer veel onnodig werk! 😁
Voor het eerst gaan we uitgebreid uit eten en dat doen we in een Vezo...Veleno... pfff, het valt niet mee om dit na een paar biertjes rechtuit uit mijn toetsenbord te krijgen... Venezolaans grill house. Met een volledig glutenvrij menu (Yvonne!). Hééérljk gegeten. Het enige wat niet glutenvrij bleek te zijn was het toetje van René, death by chocolate, en dat heeft hij bewust gekozen om niet te hoeven delen! 😋
Al met al wandelen we vandaag ruim 17 km; we zijn best "ingelopen" na 2 van die dagen. 😅

Eetbaar?
gefeliciteerd met de trouwdag en nog heel veel plezier
groeten van Coby en pa.