Purnululu 2 1/2

10 augustus 2025 - Lake Argyle, Australië

Voorbereid op een vroege start vanmorgen lagen we gisteren al om 21:45 uur in bed. En inderdaad, rond 5:30 uur begint de dag in het tentenkamp. Niet alleen oudjes van de volgende groep zijn dan al druk in de weer, ook vogels laten zich op dit vroege uur luidkeels horen. Vóór 7 uur zitten we dan ook, samen met de 4 Australiërs van gisteravond, aan de  ontbijttafel voor de "Independant travellers". Daarna scheiden onze wegen. Zij vertrekken meteen uit Purnululu, wij gaan nog even het park in voor een wandeling. De "Homestead" wandeling is de enige die we nog niet gedaan hebben, en dat hadden we net zo goed zo kunnen laten, want hij voegt niets toe aan wat we de afgelopen dagen al gezien hebben. Een uurtje later is René wel even klaar met het lopen, althans zijn voeten zijn dat. "Gelukkig" moeten we vandaag ruim 400 km rijden, waarvan 95 op het wasbord in Purnululu, dus veel tijd om nog te lopen is er ook niet. 😅

Met de banden op de verlaagde bandenspanning, helm op en handschoenen aan beginnen we aan de weg naar de uitgang. We moeten weer die 10 riviertjes over, waarvan de laatste veel minder water bevat dan 2 dagen eerder, maar daardoor zie je wel wat voor grote keien daar liggen. 😬 Als een volleerd rallyrijder stuurt René Lampje van links naar rechts over het wegspattende grind en in 1:19 uur bereiken we de eindstreep. Volgens ons een officieus Almeers record! 🏆 Met rokende banden staan we bij het caravanpark dat daar ligt, want daar moet een compressor zijn om de banden weer op de juiste spanning te krijgen. Die is er ook, maar om dat ding aan de praat te krijgen hebben we een universitaire opleiding nodig, of op zijn minst een technische, dus het duurt een half uurtje voor we de reis kunnen vervolgen. 😏

We rijden eerst terug naar Kununurra om nog wat inkopen te doen. Op de parkeerplaats bij de supermarkt komen we de 4 Australiërs tegen die we in het tentenkamp ontmoet hebben, 330 km verderop. En als we later bij ons nieuwe onderkomen in Lake Argyle zitten te eten, komt ook het Australische stel van de dag ervoor voorbij. Waarin een groot land dus klein kan zijn.

Terwijl ik bezig ben met het uploaden van een video van 2 minuten "Off road racen met De Reisleider" klapt het internet eruit. Gelukkig doet de eSim op de telefoon het hier wel, en is de dataverbinding sneller dan de wifi. Beter dan de F1, al zeggen we het zelf...

1. Willeke:
    10 augustus 2025