Broome
5 augustus 2025 - Broome, Australië
Lees het goed, want ik schrijf het maar één keer: voor vandaag heeft De Reisleider niets in Het Schema staan! 😮 Dat houdt natuurlijk niet in dat Astrid de hele dag in haar bed kan blijven liggen, want er valt hier genoeg te doen. Sommige bezienswaardigheden zijn echter afhankelijk van externe factoren, zoals het weer, en belangrijker: de getijden. In Broome zijn namelijk voetstappen van dinosaurussen gevonden die hier zo'n 110 miljoen jaar geleden rondliepen. Op diverse plaatsen zijn die te bewonderen, echter alleen bij laagtij. De Reisleider heeft een speciale app die aangeeft wáár we moeten zijn en hoe laag het water dan moet staan. Helaas is er deze dagen geen tij laag genoeg om de voetstappen te zien. In het gunstigste geval staat het water nog altijd 2 m te hoog. 🤷♂️ Niets aan te doen, de dag wordt evengoed wel gevuld.
We beginnen met een rondje rond de zuidpunt van het schiereiland waar Broome op ligt. De stranden hier worden geflankeerd door rode rotsen en hier en daar vinden we mangroven. We doen een poging om toch voetstappen te vinden, maar dat is kansloos met die vele stenen en rotsen hier.
We rijden daarna naar het "China town" van Broome. Dat klinkt ons wat gek in de oren voor een plek met net aan 15000 inwoners, maar vooruit. Er zijn inderdaad wat winkels met Chinese eigenaren, maar de belangrijkste reden voor de naam lijkt te zijn dat hier ruim 100 jaar geleden veel Aziaten woonden die van alles verkochten. We hebben een erg lekkere lunch bij de Dragonfly Bar, lopen nog een rondje op zoek naar wat souvenirs en gaan dan terug naar ons verblijf.
Vanmiddag moet The Beast nog even aan om ons naar het Malcolm Douglas Broome Crocodile Park te brengen. We krijgen een rondleiding van een half uurtje waarbij wat krokodillen gevoerd worden (althans, men waagt een poging, want sommige krokodillen eten maanden niet) en waar we zelf ook nog even kunnen rondlopen tussen grote verblijven met verschillende soorten krokodillen, emoes, dingo's en nog andere vogels.
Rustig dagje vandaag met weinig inspanning, al worden de 10.000 stappen makkelijk gehaald. We sluiten af met een goed diner en lekker cocktails.😋🍸

Jammer dan de gemiste dinosaurus afdrukken, maar wel weer heel mooie foto's!